
Hoofdgerecht
Gegrilde biefstuk met fruitige bietensalade
4 personen
45 minuten
Malse biefstuk met een heerlijke bietensalade, lekker én makkelijk om te maken! Wil jij hét geheim achter de perfecte bereiding van biefstuk weten? Klik dan hier!
Werkwijze
- Wrijf de bieten in met 2 eetlepels olijfolie en zout. Wikkel in aluminiumfolie en rooster op de barbecue gaar.
- Mix intussen de boter met de gorgonzola. Schep op een stuk vershoudfolie en vorm tot een rol. Leg in de koelkast.
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper en gril op de barbecue. Pel de schil van de bieten en snijd ze in plakjes. Meng met de waterkers, appel, azijn en overige olie.
- Laat de biefstukken 5 minuten rusten. Verdeel de salade over borden. Snijd de biefstukken in plakjes en leg op de salade met een plakje boter erop.
- 4 bieten
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels boter (op kamertemperatuur)
- 50 gram gorgonzola (op kamertemperatuur)
- 2 grote biefstukken
- 75 gram waterkers of 75 gram veldsla
- 1 appel (in schijfjes)
- 2 eetlepels appelazijn of 2 eetlepels wittewijnazijn