Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Gegrilde biefstuk met fruitige bietensalade

4 personen
45 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Malse biefstuk met een heerlijke bietensalade, lekker én makkelijk om te maken! Wil jij hét geheim achter de perfecte bereiding van biefstuk weten? Klik dan hier!

Werkwijze

  1. Wrijf de bieten in met 2 eetlepels olijfolie en zout. Wikkel in aluminiumfolie en rooster op de barbecue gaar.
  2. Mix intussen de boter met de gorgonzola. Schep op een stuk vershoudfolie en vorm tot een rol. Leg in de koelkast.
  3. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en gril op de barbecue. Pel de schil van de bieten en snijd ze in plakjes. Meng met de waterkers, appel, azijn en overige olie.
  4. Laat de biefstukken 5 minuten rusten. Verdeel de salade over borden. Snijd de biefstukken in plakjes en leg op de salade met een plakje boter erop.
  • 4 bieten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram gorgonzola (op kamertemperatuur)
  • 2 grote biefstukken
  • 75 gram waterkers of 75 gram veldsla
  • 1 appel (in schijfjes)
  • 2 eetlepels appelazijn of 2 eetlepels wittewijnazijn
biefstukfeestdagengorgonzolakerstrode bietthuisuiteten

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?