
Hoofdgerecht, Traktatie
Biefstuk met garnalen en bieslookboter
4 personen
40 minuten
Met dit heerlijke recept zet je iets lekkers op tafel van beide werelden. Perfect als borrelhapje of hoofdgerecht tijdens de jaarwisseling.
Werkwijze
- Meng 75 gram boter met de knoflook, bieslook en citroenrasp en houd apart. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden en wacht tot het schuim wegtrekt.
- Leg de biefstukken in de pan en houd ze in beweging. Bak de biefstukken 2-3 minuten.
- Zet de warmtebron iets lager als de boter te bruin kleurt. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een medium biefstuk.
- Wikkel de biefstukken in aluminiumfolie en laat even rusten op een warme plaats. Kook intussen de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar.
- Verhit een koekenpan op hoge stand en voeg 50 gram van de bieslookboter toe. Bak de garnalen hierin in circa 6 minuten gaar en goudbruin.
- Leg de biefstuk op een bord met de garnalen erbij. Serveer met de sperziebonen, bestrooi met de peterselie en schep nog wat van de bieslookboter erop.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 420 kcal |
Koolhydraten | 6 g |
Eiwit | 42 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 14 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,7 g |
- 100 gram boter
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 handje bieslook (fijngehakt)
- 0.5 citroen (rasp)
- 4 (kogel)biefstukken (op kamertemperatuur)
- 400 gram sperziebonen (afgehaald)
- 8 grote garnalen (ontdooid, ongepeld)
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)