
Hoofdgerecht
Biefstuk met chimichurri en ovenfriet
4 personen
25 minuten
Deze biefstuk met chimichurri is een echte topper. Lekker op smaak en binnen 25 minuten al klaar! Probeer dit gerecht zelf eens en maak ‘m met ons Limousin rundvlees uit eigen streek!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de frietjes over de bakplaat en bak ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
- Kook intussen de sperziebonen in circa 8 minuten gaar. Maal de ingrediënten voor de chimichurri in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de boter in een grillpan op middelhoge stand en gril hierin de biefstukken aan beide kanten circa 3 minuten. Neem de biefstukken uit de pan en snijd ze in dunne plakken.
- Besprenkel de biefstuk met chimichurri en serveer met de sperziebonen en ovenfriet.
- 500 gram ovenfriet
- 500 gram sperziebonen (afgehaald)
- 50 gram boter
- 4 biefstukken (op kamertemperatuur)
- voor de chimichurrisaus
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 bosje basilicum
- 1 bosje platte peterselie
- 0.5 theelepel chilipepervlokken
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels rodewijnazijn