
Hoofdgerecht
Biefstuk met gember-sesamjus
4 personen
20 minuten
Lekker biefstuk recept met een Oosters tintje door de gember-sesamjus. Heerlijk, makkelijk en binnen 20 minuten op tafel!
Werkwijze
- Rooster de sesamzaadjes heel kort in een droge, hete koekenpan en zet ze apart.
- Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de biefstukken rondom bruin en gaar ze 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken.
- Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten.
- Fruit de knoflook in het bakvet. Voeg citroensap, gembersnippers, 2 eetlepels van de gembersiroop en de sojasaus toe. Schep de sesamzaadjes erdoor.
- Serveer de gembersesamjus bij de biefstuk.
- Lekker met (wilde) rijst en peultjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 285 kcal |
Koolhydraten | 7 g |
Eiwit | 36 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 2 g |
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 4 biefstukken
- 3 eetlepels arachideolie
- 2 teentjes knoflook (gehakt)
- 50 milliliter citroensap
- 2 eetlepels gembersnippers op siroop (fijngesneden)
- 2 eetlepels sojasaus