
Hoofdgerecht
Biefstuk met rodewijnsaus en rozemarijnkrieltjes
4 personen
25 minuten
Het klinkt misschien raar: rodewijnsaus met chocolade erdoor bij de biefstuk. Maar wijn en chocolade passen verrassend goed bij elkaar in dit lekkere gerecht! Laat je verrassen met deze biefstuk met rodewijnsaus en rozemarijnkrieltjes.
Bereidingswijze
- Neem het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast.
- Breng de wijn, sjalot, 2 takjes tijm en de fond aan de kook en kook tot eenderde in tot circa 200 ml vloeistof.
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
- Verhit de helft van de boter en bak hierin de krieltjes met de rozemarijn goudbruin.
- Bereid de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de biefstukken in de rest van de boter 2-3 minuten per kant.
- Neem ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Zeef het ingekookte vocht boven de pan met bakvet van het vlees en roer de aanbaksels los.
- Voeg de chocolade toe en laat deze al roerend smelten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Ris de blaadjes van 1 takje tijm en voeg ze toe aan de saus.
- Leg de biefstuk op warme borden.
- Schep wat saus erop en garneer met de rest van de tijm.
- Serveer met de rozemarijnkrieltjes en tuinbonen.
Bereidingstip: vervang de biefstuk ook eens door entrecote of ribeye.
Wijnadvies: serveer met een krachtige rode wijn, zoals de Chateau David Bordeaux supérieur. Verkrijgbaar bij jouw Jan Linders!
- 4 biefstukken (à 125 g)
- 200 milliliter rode wijn
- 1 sjalot (grof gesnipperd)
- 6 takjes tijm
- 1 pot runderfond (400 ml)
- 125 boter
- 750 gram krieltjes (voorgekookt)
- 1 theelepel rozemarijn (gehakt)
- 600 gram diepvriestuinbonen
- 50 gram pure chocolade (in stukjes)