
Hoofdgerecht
Biefstuk met rivierkreeftjes en rodewijnsaus
4 personen
40 minuten
Een verrassende combinatie van malse biefstuk samen met rivierkreeftjes! Afgemaakt met een lekkere rode wijnsaus. Leuk gerecht voor tijdens de feestdagen!
Bereidingswijze
- Neem het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
- Bereid intussen de saus. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
- Voeg de knoflook en tijm toe en fruit nog 1 minuut.
- Blus af met de wijn en laat circa 3 minuten inkoken.
- Voeg de fond toe en laat het geheel op middelhoge stand tot de helft inkoken.
- Verwarm 4 borden voor, bijvoorbeeld in een warme oven. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de boter voor het vlees in een koekenpan en bak hierin de biefstukken aan beide kanten in circa 5 minuten rosé. Voeg de laatste minuut de rivierkreeftjes toe.
- Monteer de saus door kleine blokjes koude boter door de warme wijnsaus te roeren. Schep een lepel van de saus op de borden en leg hierop het vlees en de rivierkreeftjes.
- Lekker met groene asperges of haricoverts.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 280 kcal |
Koolhydraten | 2 g |
Eiwit | 33 g |
Vet Waarvan verzadigd |
13 g 7 g |
- 4 haasbiefstukken
- 20 gram boter
- 100 gram rivierkreeftjes (gepeld)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot (gesnipperd) of 1 kleine rode ui (gesnipperd)
- 0.5 teentje knoflook (geplet)
- 1 theelepel verse tijm (alleen de blaadjes)
- 125 milliliter volle rode wijn
- 75 milliliter runderfond (pot)
- 20 gram boter (koud, in blokjes)