
Hoofdgerecht
Biefstukspies met gegrilde tomaatjes en little gem
4 personen
25 minuten
Onmisbaar tijdens een barbecue: een goede spies. Maak ‘m met de heerlijk malse Limousin biefstuk en wat tomaatjes uit eigen streek en je wil niet meer anders!
Bereidingswijze
- Snijd de biefstuk in vierkante blokjes
- Rijg de biefstuk aan spiesen en bestrijk het vlees met olie.
- Halveer de slakropjes in de lengte, besprenkel de snijzijde met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Laat de tomaatjes aan de tak zitten en kruis ze in.
- Pers 1 teentje knoflook, meng met olijfolie en de tijm en besprenkel de tomaatjes hiermee.
- Pureer de peterselie met de basilicum, kappertjes, ansjovis en de rest van de knoflook. Giet er een straaltje olijfolie bij tot de salsa de gewenste dikte heeft.
- Rooster de tomaatjes en de little gem (eerst op de snijzijde en daarna op de andere kant) op de barbecue.
- Bestrooi de biefstukspiesen met zout en peper en leg het vlees circa 5 minuten op de barbecue. Keer de spiesen regelmatig.
- Serveer de biefstuk met gegrilde tomaatjes, little gem en salsa.
Bereidingstip
Rooster (voorgekookte) krieltjes in de schil erbij.
Serveer bij de little gem eventueel een dressing van yoghurt, knoflook en bieslook.
- 500 gram Limousin biefstuk
- olijfolie
- 2 kropjes little gem
- 500 gram cherry-/kerstomaatjes uit eigen streek
- 5 teentjes knoflook (gepeld)
- 1 theelepel tijm
- 1 bos peterselie
- 1 handje basilicumblaadje
- 2 eetlepels kappertjes
- 50 gram ansjovisfilets