Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
biefstukspiesjes met pikante tomatensalsa
Hoofdgerecht

Biefstukspiesjes met pikante tomatensalsa

4 personen
50 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Lekker van de barbecue: biefstukspiesjes met pikante tomatensalsa! Perfect te combineren met een rode wijn.

Bereidingswijze

  1. Snijd de biefstuk in gelijke blokjes van circa 2 cm en doe ze in een kom.
  2. Bestrooi met de Mexicaanse kruiden en voeg de olie toe.
  3. Meng het vlees met de marinade en laat minimaal 30 minuten marineren.
  4. Halveer voor de salsa de tomaten en verwijder de zaadjes.
  5. Snijd de tomaten in heel kleine blokjes en schep in een kom om met wat zout, de knoflook, chilipeper en koriander.
  6. Schep het vlees nogmaals om en rijg aan de spiesjes.
  7. Verhit de barbecue en bestrijk met wat olie.
  8. Gril de spiesjes om en om in circa 2 minuten bruin. Het vlees mag van binnen rosé blijven. Serveer de biefstukspiesjes met de pikante tomatensalsa.

Tip: Serveer bij dit recept een Argentijnse Shiraz-Malbec. Deze krachtige wijn combineert uitstekend met gegrild vlees!

  • 400 gram Limousin biefstuk
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 mespunt chilipepervlokken
  • 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
barbecueBBQbiefstuksalsa

Ook interessant

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Recepten

Asperge ‘Caesar’

Recepten

Tortilla met garnalen-ananassaté

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?