
Hoofdgerecht
Biefstukspiesjes met pikante tomatensalsa
4 personen
50 minuten
Lekker van de barbecue: biefstukspiesjes met pikante tomatensalsa! Perfect te combineren met een rode wijn.
Bereidingswijze
- Snijd de biefstuk in gelijke blokjes van circa 2 cm en doe ze in een kom.
- Bestrooi met de Mexicaanse kruiden en voeg de olie toe.
- Meng het vlees met de marinade en laat minimaal 30 minuten marineren.
- Halveer voor de salsa de tomaten en verwijder de zaadjes.
- Snijd de tomaten in heel kleine blokjes en schep in een kom om met wat zout, de knoflook, chilipeper en koriander.
- Schep het vlees nogmaals om en rijg aan de spiesjes.
- Verhit de barbecue en bestrijk met wat olie.
- Gril de spiesjes om en om in circa 2 minuten bruin. Het vlees mag van binnen rosé blijven. Serveer de biefstukspiesjes met de pikante tomatensalsa.
Tip: Serveer bij dit recept een Argentijnse Shiraz-Malbec. Deze krachtige wijn combineert uitstekend met gegrild vlees!
- 400 gram Limousin biefstuk
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 tomaten
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 mespunt chilipepervlokken
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)