
Bijgerecht, Lunch, Salades, Voorgerecht
Bietensalade met kersen, granaatappel en feta
4 personen
20 minuten
Geen zin in een warme maaltijd? Zet tijdens de warme zomerdagen dan deze frisse salade op tafel. Voeg aan deze salade quinoa toe en maak zo een heerlijke maaltijdsalade.
Bereidingswijze
- Meng de biet met de appel, ui en veldsla.
- Meng de olie met de azijn, sinaasappelsap, -rasp en peterselie en giet deze dressing over de salade.
- Leg de salade op een schaal en verkruimel de feta erover.
- Klop de pitjes uit de granaatappel en garneer de salade met de granaatappelpitjes en kersen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 310 kcal |
Koolhydraten | 28 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
16 g 7 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,2 g |
- 500 gram gekookte bieten (in blokjes)
- 2 appels (in blokjes)
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 150 gram veldsla
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 sinaasappel (rasp en sap)
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 150 gram feta
- 1 granaatappel (gehalveerd)
- 200 gram kersen (gehalveerd, ontpit)