Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een klassieker met een Turkse twist: Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Verwarm intussen de bietjes in een steelpan.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes op een hoge stand in een paar minuten bruin. Laat daarna zachtjes bakken op een lage stand.
  3. Giet de aardappels af. Stamp ze fijn met de boter en melk en schep de bietjes en ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de dille door de stamppot en serveer met de shoarma.

Smakelijk!

Bereidingstip

Vervang de dille in deze bietjesstamp door bieslook of koriander.

  • 600 gram kruimige aardappels (in stukken, panklaar)
  • 600 gram gekookte bieten (geraspt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram shoarmavlees (gekruid)
  • 1 eetlepel boter
  • 100 milliliter warme melk
  • 1 rode ui (fijngesnipperd)
  • 1 bosje dille (grof gehakt)
bietdillerode uishoarmastamppot

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?