
Taart & cake
Bio chocolade cake met bosvruchten
8 personen
20 minuten
Een klassieke verwennerij, de chocolade cake. Extra lekker met wat bosvruchten. Als variatie kun je ook blauwe bessen, frambozen of aardbeien gebruiken!
Benodigdheden
- Cakevorm
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt in een pan de chocolade en de roomboter tot het gesmolten is en roer het goed door elkaar. Zet hierna de pan van het vuur en laat het afkoelen.
- Scheid de eieren. Klop de eiwitten samen met het zout stijf. Voeg steeds een beetje van de suiker toe tot het geheel wat glimmend oogt.
- Klop het eigeel los en meng dit door de afgekoelde chocolade. Voeg met een lepel het chocolade mengsel toe aan het eiwit. Probeer het geheel goed te mengen met zo min mogelijk beweging. Voeg vervolgens de bakpoeder en het kaneel toe.
- Vet de cakevorm in en giet daarna het beslag in de cakevorm. Bak de cake vervolgens ongeveer 40 minuten gaar. Zet de over hierna uit en laat de cake afkoelen.
- Voor het maken van de topping klop je de slagroom en voeg je de zaadjes uit het vanille stokje toe. Gebruik je verse bosvruchten, spoel deze dan af en laat dit goed uitlekken.
- Verdeel de slagroom over de afgekoelde cake en beleg het met de bosvruchten.
- 180 gram biologische pure chocolade 72%
- 140 gram biologische roomboter
- 5 biologische eieren
- 200 gram biologische rietsuiker
- 100 gram biologische tarwebloem
- 1 snufje zout
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 500 ml slagroom
- 200 gram biologische bosvruchten
- 1 vanille stokje