
Hoofdgerecht
Bio Hollandse coucous
2 personen
30 minuten
Een Marokkaanse maaltijd maar dan op zijn Hollands. Twee werelden heerlijk gecombineerd tot een smakelijk en verantwoord gerecht.
Werkwijze
- Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de couscous garen in een afgesloten schaal.
- Snijd de courgette in blokjes. Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes.
- Wok de courgette en paprika in olie en voeg de kruiden toe.
- Bereid de bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de bouillon toe aan de groenten. Laat het geheel even sudderen.
- Bak de chipolata’s in een koekenpan bruin en gaar.
- Meng de rozijnen, een scheutje olijfolie en de munt met de couscous.
- Serveerde couscous samen met de groenten en het vlees.
- 2 biologische chipolata
- 240 gram biologische couscous
- 1 tl peper
- 1 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- ½ kopje gewelde rozijnen
- 1 biologische courgette
- 2 biologische paprika's
- 2 biologische tomaten
- ½ groenten bouillon blokje
- 1 handje verse biologische muntblaadjes