Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Bio Hollandse coucous

2 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een Marokkaanse maaltijd maar dan op zijn Hollands. Twee werelden heerlijk gecombineerd tot een smakelijk en verantwoord gerecht.

Werkwijze

  1. Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de couscous garen in een afgesloten schaal.
  2. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes.
  3. Wok de courgette en paprika in olie en voeg de kruiden toe.
  4. Bereid de bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de bouillon toe aan de groenten. Laat het geheel even sudderen.
  6. Bak de chipolata’s in een koekenpan bruin en gaar.
  7. Meng de rozijnen, een scheutje olijfolie en de munt met de couscous.
  8. Serveerde couscous samen met de groenten en het vlees.
  • 2 biologische chipolata
  • 240 gram biologische couscous
  • 1 tl peper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • ½ kopje gewelde rozijnen
  • 1 biologische courgette
  • 2 biologische paprika's
  • 2 biologische tomaten
  • ½ groenten bouillon blokje
  • 1 handje verse biologische muntblaadjes
biobiologischcouscousHollands

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?