
Hoofdgerecht
Bio lasagne met gehakt en groenten
4 personen
30 minuten
Een klassieker, lasagne met gehakt en groente. Makkelijk te bereiden en erg lekker. Variatie tip: liever vegetarisch? Laat dan het gehakt weg en vervang dit door wat extra groente zoals kidneybonen of bruine bonen.
Benodigdheden
- Ovenschaal
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180℃. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
- Schil en snijd de ui fijn. Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes. Bak deze vervolgens kort mee met het gehakt.
- Voeg de kruiden en de tomatenstukjes toe en roer het geheeld goed onder elkaar.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Doe onderin de schaal een klein laagje van dit groenten-gehakt mengsel.
- Daarop leg je lasagne bladen. Dit doe je een paar keer. Eindig met een laagje groenten-gehakt mengsel.
- Bestrooi de bovenste laag van de lasagne met geraspte kaas. Bereid de lasagne vervolgens 30 minuten in de oven.
- 1 biologische courgette
- 2 biologische uien
- 1 biologische paprika
- 500 gram biologische rundergehakt
- 1 blik biologische tomatenstukjes
- 1 pak biologische lasagne bladen
- biologische geraspte kaas
- zout en peper
- 2 el oregano
- 1 el basilicum
- 3 el olijfolie