Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Bisque met garnalen en venkel
Voorgerecht

Bisque met garnalen en venkel

4 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een echt klassiek voorgerecht: bisque met garnalen en venkel. Extra lekker door de venkel uit eigen streek! Serveer de soep met stokbrood met venkelmayonaise. Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en bak hierin de wortel, de helft van de venkel, ui en sffraan circa 5 minuten.
  2. Pel de garnalen en houd 4 garnalen apart. Voeg de koppen, schillen en staarten van de garnalen toe aan de pan en roerbak circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee. Voeg de wijn toe en kook circa 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook circa 20 minuten op een lage stand.
  3. Pureer de soep en zeef vervolgens door een fijne zeef. Giet de helft van de room en de garnalen erbij en kook 2 minuten, tot de garnalen gaar zijn. Pureer de soep nogmaals glad. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de achtergehouden garnalen circa 4 minuten. Houd apart.
  4. Klop de eidooier los met de mosterd en citroensap. Giet al kloppend de rest van de olie erbij en blijf kloppen tot een stevige mayonaise. Voeg de overige venkel toe en roer goed door.
  5. Giet de bisque met garnalen en venkel in diepe borden. Garneer met een gebakken garnaal en de rest van de room. Serveer de soep met de venkelmayonaise en stokbrood.
  • 2 eetlepels boter
  • 1 wortel (in blokjes)
  • 1 venkelknol (fijngehakt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 0.5 theelepel saffraan
  • 200 gram grote garnalen (ongepeld)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 600 milliliter visbouillon
  • 8 eetlepels room
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 0.5 stokbrood (in plakken)
garnaalStreekuit eigen streekvenkel

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Recepten

Asperges met burrata, kruim van parmaham en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?