
Lunch, Ontbijt
Bladerdeegpizza’s met ei
4 personen
30 minuten
Deze pizza is de perfecte combinatie van het ontbijt en het diner. Beleg de pizza’s voor een pikante twist nog met wat ringetjes jalapeñopeper.
Benodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Vouw de randen van de plakjes bladerdeeg iets omhoog zodat er ‘bakjes’ ontstaan en zet op de bakplaat.
- Bestrijk de binnenkant van het bladerdeeg met de ketchup en beleg met de paprika, ui en chorizo.
- Breek boven iedere pizza 1 ei en bestrooi met de kaas.
- Bak circa 20 minuten in de oven, totdat het bladerdeeg knapperig en het eiwit gestold is.
- Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 385 kcal |
Koolhydraten | 22 g |
Eiwit | 17 g |
Vet Waarvan verzadigd |
26 g 14 g |
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 gele paprika (in dunne repen)
- 1 rode ui (in dunne plakjes)
- 8 plakjes chorizo
- 4 eieren
- 50 gram belegen kaas (geraspt)