Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Borrelhapje

Bladerdeegsnack met pesto

10 personen
45 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Wil je graag een vegetarisch borrelhapje tijdens de feestdagen serveren? Maak dan deze heerlijke bladerdeegsnack met pesto, Parmezaanse kaas, feta en pijnboompitten!

Benodigdheden

  • keukenmachine of
  • staafmixer
  • uitsteekvormpje

Overige tijden

  • 30 minuten oventijd

Bereidingswijze

  1. Maal de basilicum met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olie tot een pesto. Pureer de feta erdoor.
  2. Plak de plakjes bladerdeeg van 1 pakje aan elkaar tot een rechthoek. Bestrijk met de pesto. Plak de plakjes deeg van het tweede pakje ook aan elkaar en leg deze lap op de pesto. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Steek of snijd vormpjes uit het deeg en bestrijk met het ei. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
18 g
Vezels 1 g
Zout 1,2 g

 

  • 1 bosje basilicum
  • 25 gram pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 60 milliliter olijfolie
  • 100 gram feta
  • 2 pakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 ei (losgeklopt)
bladerdeegborrelborrelhapjefeestdagenkerst

Ook interessant

Franse kaas
Recepten

Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney

komkommerhapjes
Recepten

Komkommerhapjes met avocado

spaghetti met pestoballetjes
Recepten

Spaghetti met pestoballetjes

Recepten

Zalm met venkel en spinazie

gegratineerde kip
Recepten

Gegratineerde kip met tomatensaus en mozzarella

Recepten

Pannenkoeken dikkerdjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL_fb-Carrousel-ads_1080x1080-2021-wk03-5.jpg
  • JL_fb-Carrousel-ads_1080x1080-2021-wk03-2.jpg
  • JL_fb-Carrousel-ads_1080x1080-2021-wk03-1.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?