
Borrelhapje
Bladerdeegsnack met pesto
10 personen
45 minuten
Wil je graag een vegetarisch borrelhapje tijdens de feestdagen serveren? Maak dan deze heerlijke bladerdeegsnack met pesto, Parmezaanse kaas, feta en pijnboompitten!
Bereidingswijze
- Maal de basilicum met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olie tot een pesto. Pureer de feta erdoor.
- Plak de plakjes bladerdeeg van 1 pakje aan elkaar tot een rechthoek. Bestrijk met de pesto. Plak de plakjes deeg van het tweede pakje ook aan elkaar en leg deze lap op de pesto. Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Steek of snijd vormpjes uit het deeg en bestrijk met het ei. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 455 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 18 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 1,2 g |
- 1 bosje basilicum
- 25 gram pijnboompitten
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 60 milliliter olijfolie
- 100 gram feta
- 2 pakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 ei (losgeklopt)