
Bladerdeegtaart met asperges en ham
Door Jan Linders
Heb je net als wij nog steeds geen genoeg van onze heerlijke asperges? Probeer dan onze Aspergetaart. Serveer hem bij de lunch of met een lekker glaasje wijn bij de borrel. Laat de ham weg en geniet van een heerlijke vegetarische optie.
Benodigdheden
- Dunschiller
- Ovenschaal
- Vork
Werkwijze
- Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller en snijd het houtachtige onderste stuk weg.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
- Bestrooi de ingevette ovenschaal net bloem. Bekleed de schaal met plakjes bladerdeeg en druk de naden goed dicht.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd het deeg rondom bij.
- Kook de asperges beetgaar. Schep ze voorzichtig uit de pan, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
- Klop de kookroom met de eieren, gehakte kruiden, zout en peper los.
- Verdeel de helft van de hamrepen over de deegbodem en leg de asperges er om en om in.
- Verdeel de rest van de ham erover en schenk het room mengsel erop.
- Maal nog wat peper en zout er over en bak de taart in ca. 40 minuten mooi bruin gaar.
Wijnadvies
Een feestje voor liefhebbers van Elzas wit. Je kunt kiezen uit: pinot blanc, pinot gris of muscat. Aarzel echter ook niet om een Soave open te trekken. En staat er nog sauvignon blanc in de ijskast? Doen!