
Hoofdgerecht, Lunch, Taart & cake
Bladerdeegtaart met gorgonzola, venkel en pecan
4 personen
55 minuten
Probeer dit gerecht eens! Een heerlijke bladerdeegtaart met gorgonzola, venkel en pecan. Een hartige taart, geschikt als lichte maaltijd of als lunch. Eet smakelijk!
Bereidingswijze
- Laat het deeg in de verpakking ontdooien. Schaaf de venkel en ui in zeer dunne plakken en schep met de olijfolie en wat versgemalen peper in een kom door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Spreid het deeg uit op de bakplaat en druk bij losse deegplakjes alle randen goed op elkaar.
- Bestrijk de buitenste centimeter vanaf de rand met water en vouw naar binnen zodat je een iets verdikte rand krijgt.
- Verdeel de geschaafde venkel en ui gelijkmatig erover en bak de taart circa 10 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven.
- Verkruimel de gorgonzola over de groenten en bestrooi met de pecannoten. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak nog circa 15 minuten verder goudbruin.
- Laat de bladerdeegtaart met gorgonzola even afkoelen en serveer direct.
- 10 plakjes bladerdeeg of
- 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- 1 venkelknol
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram gorgonzola
- 50 gram pecannoten