Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
bladerdeegtaart met gorgonzola
Hoofdgerecht, Lunch, Taart & cake

Bladerdeegtaart met gorgonzola, venkel en pecan

4 personen
55 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Probeer dit gerecht eens! Een heerlijke bladerdeegtaart met gorgonzola, venkel en pecan. Een hartige taart, geschikt als lichte maaltijd of als lunch. Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Laat het deeg in de verpakking ontdooien. Schaaf de venkel en ui in zeer dunne plakken en schep met de olijfolie en wat versgemalen peper in een kom door elkaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  3. Spreid het deeg uit op de bakplaat en druk bij losse deegplakjes alle randen goed op elkaar.
  4. Bestrijk de buitenste centimeter vanaf de rand met water en vouw naar binnen zodat je een iets verdikte rand krijgt.
  5. Verdeel de geschaafde venkel en ui gelijkmatig erover en bak de taart circa 10 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven.
  6. Verkruimel de gorgonzola over de groenten en bestrooi met de pecannoten. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak nog circa 15 minuten verder goudbruin.
  7. Laat de bladerdeegtaart met gorgonzola even afkoelen en serveer direct.
  • 10 plakjes bladerdeeg of
  • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
  • 1 venkelknol
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram gorgonzola
  • 50 gram pecannoten
bladerdeegdinerhartige taartlichte maaltijdlunchvega-51vegetarisch

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?