
Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Ontbijt
Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas
4 personen
25 minuten
Lekker als lente-borrelhapje of als aanvulling op de paasbrunch: blini’s met rundercarpaccio! Tip: gebruik poffertjes als basis. Net zo lekker als blini’s en nóg gemakkelijker.
Bereidingswijze
- Begin met het bereiden van de blini’s. Meng in een grote kom de bloem en bakpoeder. Voeg al roerend met een garde de karnemelk en de eieren toe. Voeg een snufje peper en zout toe.
- Verhit 2 el boeter in een grote koekenpan. Schep met een eetlepel kleine hoopjes beslag in de pan en bak deze in vijf minuten aan beide kanten gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.
Tip: Heb je een poffertjespan? Dan gebruik je die om je blini’s te maken. - Leg de blini’s op en groot bord of plank en laat ze afkoelen terwijl je de toppings maakt.
- Meng de groene pesto door de roomkaas. Doe dit in een spuitzakje (of een boterhamzakje waar je een puntje vanaf knipt) en spuit op elke blini pesto-roomkaas.
- Rol een plakje carpaccio op tot een roosje en plaats deze op de roomkaas. Bestrooi met een snuf zout en peper. Herhaal dit tot je alle blini’s hebt voorzien van de topping.
- Garneer de blini’s met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.
- 200 gr roomkaas
- 8 el groene pesto
- 4 pakjes Jan Linders rundercarpaccio met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
- 100 gr tarwebloem
- 100 ml karnemelk
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 4 el boter