
Hoofdgerecht
Bloemkool- en aardappelovenschotel
4 personen
30 minuten
We kennen allemaal de klassieker aardappelen-groente-vlees, maar de bloemkool kun je op veel meer manieren gebruiken. Met deze bloemkool- en aardappelschotel zet je snel en makkelijk een heerlijk gerecht op tafel.
Lekker met een gehaktballetje of sojavlees.
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Garde
Werkwijze
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze.
- Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim water met zout en giet ze af. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Snijd de aardappelen in plakken.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm de vloeibare bakboter en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de kerrie en gember toe en fruit nog een minuut.
- Klop de room met de eieren en zout en peper los en voeg de gebakken kerrie-uien toe.
- Leg de aardappel- en bloemkoolroosjes om en om in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas en het roommengsel ertussen.
- Eindig met een laagje kaas en giet het laatste beetje eimengsel erover. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 550 kcal |
Koolhydraten | 39 g |
Eiwit | 23 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 17 g |
- 600 gram vastkokende aardappels
- 600 gram bloemkolen (in roosjes)
- 2 eetlepels vloeibare bakboter
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel gembersnippers (op siroop)
- 200 milliliter room
- 3 eieren
- 175 belegen kaas (geraspt)