
Hoofdgerecht
Bloemkoolpizza met mozzarella en rauwe ham
2 personen
30 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de bloemkool in een keukenmachine tot kruimels.
- Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een paar keer om.
- Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze op een theedoek en knijp al het vocht eruit.
- Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 2 egale bodems van het mengsel.
- Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper.
- Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de rauwe ham, tomaatjes en mozzarella.
- Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten. Bestrooi met de rucola en besprenkel met wat olijfolie. Serveer direct.
- 1 grote bloemkool (in roosjes)
- 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 ei (losgeklopt)
- 100 gram gezeefde tomaten
- 0.5 teentje knoflook (geperst)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 6 plakken rauwe hammen
- 6 cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 1 bol mozzarella (in plakken)
- 40 gram rucola
- olijfolie