
Hoofdgerecht
Bloemkoolsalade met kip en bulgur
4 personen
55 minuten
Met bloemkool kun je alle kanten op! Kijk maar naar deze bloemkoolsalade met kip en bulgur. Een heerlijke salade voor in de zomer. Deze bloemkoolsalade is lekker in combinatie met alleskunner Green Grüner Veltliner.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bloemkool in met de helft van de olijfolie en rooster in de oven in circa 50 minuten goudbruin. Keer halverwege.
- Meng intussen de specerijen en kruid de kip ermee. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de gekruide kipfilets gaar.
- Kook de bulgur. Rooster de zonnebloempitten in een droge, hete koekenpan.
- Meng de bulgur met de kikkererwten en de helft van de zonnebloempitten. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Verdeel de bulgur over een grote schaal.
- Snijd de geroosterde bloemkool in plakken en verdeel met de kip over de bulgur. Giet de dressing over de bloemkoolsalade en bestrooi met het sesamzaad, de rest van de zonnebloempitten en koriander.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 890 kcal |
Koolhydraten | 63 g |
Eiwit | 52 g |
Vet Waarvan verzadigd |
45 g 7 g |
Vezels | 12 g |
Zout | 0,6 g |
- 1 bloemkool
- 6 eetlepels olijfolie
- 0.5 theelepel chilipepervlokken
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 0.5 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 3 kipfilets (in blokjes)
- 200 gram bulgur of
- 200 gram couscous
- 150 gram zonnebloempitten
- 1 blik kikkererwten
- 4 eetlepels sesamzaad
- koriander (om te garneren)
- voor de dressing:
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 0.5 bosje munt (fijngehakt)
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
- 200 milliliter yoghurt
- 1 limoen (rasp en sap)