Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders

Bloemkoolsalade met munt en pistachenoten

Door Jan Linders

Originele salade van bloemkool met munt en pistachenoten. Een heerlijk licht én gezond gerecht voor tijdens de feestdagen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Snijd 1/3 van de bloemkool en rasp deze. Verdeel de rest van de bloemkool in roosjes.
  3. Meng de roosjes met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout.
  4. Verdeel de roosjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de bloemkool ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven beetgaar en goudbruin.
  5. Haal de roosjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  6. Schep in een lage schaal of kom de geraspte bloemkool, de bloemkoolroosjes, de peterselie, de munt, de granaatappelpitjes, de pistachenoten en het citroensap voorzichtig door elkaar.
  7. Bestrooi eventueel met peterselie en munt.

Lekker bij

Een heerlijk bijgerecht om te serveren bij Onze Trots Entrecote

bloemkoolculinairkerstlekkerstewensenmuntpistachenotenvegavegetarisch

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?