
Bloemkoolsalade met munt en pistachenoten
Door Jan Linders
Originele salade van bloemkool met munt en pistachenoten. Een heerlijk licht én gezond gerecht voor tijdens de feestdagen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Snijd 1/3 van de bloemkool en rasp deze. Verdeel de rest van de bloemkool in roosjes.
- Meng de roosjes met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout.
- Verdeel de roosjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de bloemkool ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven beetgaar en goudbruin.
- Haal de roosjes uit de oven en laat ze afkoelen.
- Schep in een lage schaal of kom de geraspte bloemkool, de bloemkoolroosjes, de peterselie, de munt, de granaatappelpitjes, de pistachenoten en het citroensap voorzichtig door elkaar.
- Bestrooi eventueel met peterselie en munt.
Lekker bij
Een heerlijk bijgerecht om te serveren bij Onze Trots Entrecote