
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Bloemkoolsoep met citroen
4 personen
20 minuten
Deze goedgevulde bloemkoolsoep met frisse citroen maak je in een handomdraai!
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
- Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 500 gram bloemkolen (in roosjes)
- 800 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter crème fraîche
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 handje pistachenoten (geroosterd, gehakt) of 1 handje cashewnoot (geroosterd, gehakt)