Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht

Bloemkoolsoep met citroen

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Deze goedgevulde bloemkoolsoep met frisse citroen maak je in een handomdraai!

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
  2. Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 500 gram bloemkolen (in roosjes)
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 handje pistachenoten (geroosterd, gehakt) of 1 handje cashewnoot (geroosterd, gehakt)
jan linderssoepvega-34weekmenu-34

Ook interessant

Recepten

Gestoofde karbonade met peer

Recepten

Romige witlofsoep

Recepten

Aziatische noedelsalade met zalm

Recepten

Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

Recepten

Mangocurry met aubergine

Recepten

Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?