
Lekkerste kersen komen uit de eigen streek
Het is weer zomer, dat betekent dat ook de tijd van de kersen weer is aangebroken. Ken jij dat heerlijke gevoel wanneer je onder een kersenboom staat en boven je een zee van heerlijke donker rode kersen ziet hangen? Direct van de boom zijn kersen dan ook het allerlekkerste. De meeste kersen worden geteeld in het zuiden van het land: Limburg!
Ook bij Jan Linders zijn de verse kersen er eindelijk weer. En wel uit eigen streek: de lekkerste kersen van onze teler uit het Limburgse Klimmen. Door de heerlijke zoete smaak is het een heel geliefde fruitsoort. We eten in Nederland maar liefst een pond kersen per persoon.
Benieuwd naar deze kersen? Ga dan nu naar jouw Jan Linders!
Kersen zijn familie van de pruim en de perzik. Het zijn alle drie vruchten die een harde, niet door te bijten pit in de kern hebben. De pit is net zo hard als een steen vandaar dat een kers onder de steenvruchten valt.
Een echte vitaminebom
Naast dat kersen lekker en zoet zijn, zijn ze ook nog eens heel gezond. Het is een echte vitaminebom. In 100 gram kersen zit maar liefst 43 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. De kers bevat ook krachtige antioxidanten dit is goed voor de weerstand en je huid. Kersen zijn ook een natuurlijke bron van melatonine, dit helpt je om in slaap te komen!
Sporters opgelet!
Kersen staan er misschien niet direct om bekend, maar ze schijnen ook spierschade op de lange termijn te kunnen voorkomen. Dit komt door de antioxidanten en ontstekingsremmers die de kers van nature bevat.
Al het lekkers komt uit het Zuiden
Ben je nog opzoek naar een lekker recept met kersen? Op proefhetzuiden.nl vind je de lekkerste recepten. Onze BBQ-chef Ralf de Kok is ook dol op de kersen uit Klimmen. Daarom heeft hij er een mooie BBQ-saus van gemaakt samen met kriekbier, die hij serveert bij een sappige beenham met brie. Het recept vind je hier!
Na dit gerecht zin in iets zoets? Maak dan dit recept van Ralph de Kok voor een crumble van appel en kersen met vanillevla!
Benieuwd naar andere recepten van Ralph de Kok? deze vind je hier!
Tot slot deze tip nog: haal pas na het wassen de steeltjes van de kersen af. Zo behoudt de kers haar aroma.