Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas

4 personen
55 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een quiche is een hartige open taart afkomstig uit Frankrijk! In dit recept ga je aan de slag met boerenkool, artisjok en geitenkaas!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de quichevorm in.
  2. Verhit de olie en roerbak hierin de boerenkool circa 5 minuten op middelhoge stand.
  3. Meng intussen de eieren met de room en mosterd. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  4. Verdeel de boerenkool, artisjok en geitenkaas over de taart. Giet het eimengsel erover en bak de quiche circa 40 minuten in de oven.
  5. Laat de quiche een beetje afkoelen in de oven en serveer lauwwarm.

Wijnadvies

Pinot Gris van J. Meyer.

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram boerenkool (panklaar)
  • 4 eieren
  • 300 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel mosterd
  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 artisjokharten (blik, in kwarten)
  • 180 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
artisjokboerenkoolgeitenkaashartige taartquiche

Ook interessant

Recepten

Dubbele streekburger van Limousin rundvlees met kaas...

Recepten

Barbecue-speklapjes

Recepten

Reuzenspies van varkenshaas en zoete puntpaprika

Recepten

Karbonade met rooibos en zoete chilisaus

Picanha met jerksaus en gegrilde mais
Recepten

Picanha met jerksaus en gegrilde mais

Recepten

Kabeljauw met currypasta

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?