Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas

4 personen
55 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een quiche is een hartige open taart afkomstig uit Frankrijk! In dit recept ga je aan de slag met boerenkool, artisjok en geitenkaas!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de quichevorm in.
  2. Verhit de olie en roerbak hierin de boerenkool circa 5 minuten op middelhoge stand.
  3. Meng intussen de eieren met de room en mosterd. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  4. Verdeel de boerenkool, artisjok en geitenkaas over de taart. Giet het eimengsel erover en bak de quiche circa 40 minuten in de oven.
  5. Laat de quiche een beetje afkoelen in de oven en serveer lauwwarm.

Wijnadvies

Pinot Gris van J. Meyer.

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram boerenkool (panklaar)
  • 4 eieren
  • 300 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel mosterd
  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 artisjokharten (blik, in kwarten)
  • 180 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
boerenkoolgeitenkaashartige taartquiche

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?