
Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas
4 personen
55 minuten
Een quiche is een hartige open taart afkomstig uit Frankrijk! In dit recept ga je aan de slag met boerenkool, artisjok en geitenkaas!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de quichevorm in.
- Verhit de olie en roerbak hierin de boerenkool circa 5 minuten op middelhoge stand.
- Meng intussen de eieren met de room en mosterd. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
- Verdeel de boerenkool, artisjok en geitenkaas over de taart. Giet het eimengsel erover en bak de quiche circa 40 minuten in de oven.
- Laat de quiche een beetje afkoelen in de oven en serveer lauwwarm.
Wijnadvies
Pinot Gris van J. Meyer.
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram boerenkool (panklaar)
- 4 eieren
- 300 milliliter slagroom
- 1 eetlepel mosterd
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 3 artisjokharten (blik, in kwarten)
- 180 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)