
Hoofdgerecht
Boerenkoolsalade met couscous en dadels
4 personen
20 minuten
Dit recept met couscous bevat een hele Nederlandse twist. Een boerenkoolsalade met couscous en dadels, een makkelijk recept om te maken en staat binnen 20 minuten op tafel.
Voorbereiden
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met peper en schep in een kom om met de boerenkool. Laat afgedekt marineren. Bereid intussen de couscous. Schep de boerenkool nog een paar keer om. Laat de couscous uitgespreid op een schaal afkoelen.
Bereidingswijze
- Schep de couscous met de boerenkool, dadels, abrikozen, pecannoten en geitenkaas door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 575 kcal |
Koolhydraten | 59 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
28 g 8 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 0,6 g |
- 200 gram boerenkool (panklaar)
- 200 gram couscous
- 50 gram ongezouten pecannoten (grof gehakt)
- 8 dadels (in reepjes, zonder pit)
- 8 gedroogde abrikozen (in reepjes)
- 150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels wittewijnazijn of 2 eetlepels rodewijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)