
Hoofdgerecht
Boerenkoolsalade met geroosterde bospeen en couscous
4 personen
25 minuten
Deze boerenkoolsalade met couscous is een verrassend lekkere combinatie. Maak hem met geroosterde bospeen en jouw avondmaal kan niet meer stuk.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Rasp of snijd de bospeen in heel dunne reepjes (julienne). Meng de bospeen met de koriander en 1 eetlepel olijfolie en rooster op de bakplaat in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
- Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en voeg de couscous toe. Bak al roerend tot de couscous goudbruin van kleur is. Voeg de bouillon en rozijnen toe en laat afgedekt circa 10 minuten wellen.
- Meng de couscous met de bospeen, kikkererwten, sinaasappelrasp en -sap, azijn en zonnebloempitten. Schep de boerenkool erdoor en bestrooi de salade met de koriander.
Wijnadvies
Bij deze salade is ook in het glas groen een aanrader: Green Grüner Veltliner.
- 200 gram bospeen (geschrapt)
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 gram couscous
- 300 milliliter groentebouillon
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
- 1 sinaasappel (rasp en sap)
- 2 eetlepels appelazijn of 2 eetlepels wittewijnazijn
- 3 eetlepels zonnebloempitten (geroosterd)
- 300 gram boerenkool (panklaar)
- 1 bosje koriander (fijngehakt)