
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Boerenkoolsalade met couscous en dadels
4 personen
20 minuten
Zin in couscous met een Nederlandse twist? Ga dan voor deze boerenkoolsalade met couscous en dadels. Een makkelijk recept om te maken en het staat ook nog eens in 20 minuten op tafel!
Bereidingswijze
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met peper en schep in een kom om met de boerenkool. Laat afgedekt marineren.
- Bereid intussen de couscous. Schep de boerenkool nog een paar keer om. Laat de couscous uitgespreid op een schaal afkoelen.
- Schep de couscous met de boerenkool, dadels, abrikozen, pecannoten en geitenkaas door elkaar.
- Breng de boerenkoolsalade op smaak met zout en peper.
- 200 gram boerenkool (panklaar)
- 200 gram couscous
- 50 gram ongezouten pecannoten (grof gehakt)
- 8 dadels (in reepjes, zonder pit)
- 8 gedroogde abrikozen (in reepjes)
- 150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
- voor de dressing
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels wittewijnazijn of
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)