Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
boerenkoolsalade
Bijgerecht, Hoofdgerecht

Boerenkoolsalade met couscous en dadels

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Zin in couscous met een Nederlandse twist? Ga dan voor deze boerenkoolsalade met couscous en dadels. Een makkelijk recept om te maken en het staat ook nog eens in 20 minuten op tafel!

Bereidingswijze

  1. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met peper en schep in een kom om met de boerenkool. Laat afgedekt marineren.
  2. Bereid intussen de couscous. Schep de boerenkool nog een paar keer om. Laat de couscous uitgespreid op een schaal afkoelen.
  3. Schep de couscous met de boerenkool, dadels, abrikozen, pecannoten en geitenkaas door elkaar.
  4. Breng de boerenkoolsalade op smaak met zout en peper.
  • 200 gram boerenkool (panklaar)
  • 200 gram couscous
  • 50 gram ongezouten pecannoten (grof gehakt)
  • 8 dadels (in reepjes, zonder pit)
  • 8 gedroogde abrikozen (in reepjes)
  • 150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • voor de dressing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels wittewijnazijn of
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
gemaksaladevegetarisch

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?