
Lunch, Ontbijt
Bolletjes cranberry-abrikoos met geitenkaas
4 personen
20 minuten
Bolletjes met een chutney van cranberry en abrikoos. Afgemaakt met een heerlijk plakje geitenkaas. Heerlijk voor bij het kerstontbijt! Vervang de geitenkaas in dit recept eens door brie of camembert. In combinatie met het cruesli-taartje en de winter smoothie zorgt dit voor een heerlijk hartig kerstontbijt!
Werkwijze
- Verwarm de ovengrill voor. Snijd dunne kapjes van de broodbolletjes en hol de bolletjes uit.
- Meng de cranberrycompote met de rozijnen, jam en een snufje peper. Schep in ieder bolletje een flinke lepel van deze chutney en leg daarop een plakje geitenkaas.
- Verdeel een beetje honing en tijm erover. Gratineer de bolletjes niet te dicht onder de ovengrill tot de kaas licht verkleurd is.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 215 kcal |
Koolhydraten | 34 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
6 g 3 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0,5 g |
- 8 partybroodjes
- 0.5 pot cranberrycompote
- 1 eetlepel blanke rozijn
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 4 plakjes geitenkaas
- 1 eetlepel honing
- 0.5 theelepel gedroogde tijm