
Hoofdgerecht
Bonte groentengratin met boerenkaas
4 personen
50 minuten
Zin in heel veel groenten uit de oven? Deze ovengratin is makkelijk om te maken! En de kaas mag natuurlijk niet ontbreken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de groenteplakken en aardappelschijfjes dakpansgewijs in cirkels over de ovenschaal.
- Meng de kookroom met het ei, de knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de gratin circa 30 minuten in het midden van de oven.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Serveer deze gratin bij een (vegetarische) schnitzel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 400 kcal |
Koolhydraten | 36 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 12 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 0,6 g |
- 2 courgettes (in plakken van ca. 0.5 cm dik)
- 1 grote winterwortel (geschrapt, in dunne plakjes)
- 1 ui (in halve ringen)
- 2 rode puntpaprika’s (in halve ringen)
- 4 tomaten (in dunne plakken)
- 450 gram aardappelschijfjes (koelvers, voorgekookt)
- 200 milliliter kookroom
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 100 gram belegen boerenkaas (geraspt) of 100 gram belegen kaas (geraspt)