Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

6 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Lekker voor bij de borrel, als lichte lunch bij een soepje of om te serveren tijdens een zonnige voorjaarsdag: gevuld karakterbrood met parmaham en salie! Gemakkelijk te maken en boordevol smaak. Gebruik het nieuwe Korengoud karakterbrood als basis en je krijgt een borrelbrood met karakter.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een kleine steelpan met water aan de kook en blancheer de knoflook circa 1 minuut. Giet daarna af.
  3. Snijd de knoflook in dunne plakjes en meng met de salie en roomboter.
  4. Snijd met een kartelmes het karakterbrood om de 2cm in (verticaal), maar snijd niet helemaal door.
  5. Smeer tussen iedere plak van het karakterbrood wat van de knoflook-salieboter.
  6. Duw vervolgens overal een plakje parmaham en tijm tussen. Dit hoeft niet heel netjes te zijn.
  7. Besprenkel het brood royaal met olijfolie en bak het in circa 10 minuten totdat het karakterbrood en de parmaham goudbruin en knapperig zijn.

  • 1 Korengoud karakterbrood, wit
  • 10 plakken parmaham
  • 1 el. gedroogde salie
  • 150 gram roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • tijm
  • olijfolie
gevuld broodkarakterbroodlentelunchPasen

Ook interessant

Recepten

Bietensalade met kersen, granaatappel en feta

Recepten

No-bake cheesecake met Onze Trots kersen

Recepten

Romige tagliatelle met gegrilde biefstuk

Recepten

Framboos-mascarponetaart met aardbeien-bitterkoekjesijs

Recepten

Zomerfruit-plaattaart met bosvruchtenijs

Recepten

Sabayon met gegrilde aardbeien

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-spaaractie-314x350-2022-proef-de-zomer-3.jpg
  • JL-spaaractie-314x350-2022-proef-de-zomer-.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?