
Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter
6 personen
20 minuten
Lekker voor bij de borrel, als lichte lunch bij een soepje of om te serveren tijdens een zonnige voorjaarsdag: gevuld karakterbrood met parmaham en salie! Gemakkelijk te maken en boordevol smaak. Gebruik Korengoud robuust wit karakterbrood als basis en je krijgt een borrelbrood met karakter.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Breng een kleine steelpan met water aan de kook en blancheer de knoflook circa 1 minuut. Giet daarna af.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en meng met de salie en roomboter.
- Snijd met een kartelmes het karakterbrood om de 2cm in (verticaal), maar snijd niet helemaal door.
- Smeer tussen iedere plak van het karakterbrood wat van de knoflook-salieboter.
- Duw vervolgens overal een plakje parmaham en tijm tussen. Dit hoeft niet heel netjes te zijn.
- Besprenkel het brood royaal met olijfolie en bak het in circa 10 minuten totdat het karakterbrood en de parmaham goudbruin en knapperig zijn.
- 1 Korengoud robuust wit karakterbrood
- 10 plakken parmaham
- 1 el. gedroogde salie
- 150 gram roomboter
- 3 tenen knoflook
- tijm
- olijfolie