
Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Voorgerecht
Borrelbrood met mozzarella, tomaat en pesto
2 personen
15 minuten
Misschien wel ons favoriete moment tijdens Pasen: borreltijd! Verras met een heerlijk gevuld borrelbrood. Ook erg lekker als bijgerecht of voor bij de brunch!
Bereidingswijze voor borrelbrood met mozzarella
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C
- Snijd het Korengoud rustieke brood in dikke plakken, maar zorg er voor dat je het niet volledig doorsnijdt: stop net na de helft met snijden. Draai het brood vevolgens één slag en snijd nu weer dikke plakken tot net na de helft door. Je krijgt zo allemaal vierkante blokjes brood die open staan.
- Smeer tussen alle vierkantjes royaal pesto. Duw er de plakken mozzarella en jonge kaas afwisselend tussen, zodat het mooi verdeeld is. Duw tenslotte ook de tomaatjes in de vierkantjes.
- Bak het brood ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi is gesmolten. Haal het brood uit de oven en bestrooi met pijnboompitten en basilicum. Tip: Serveer het brood direct nu het nog lekker warm is!
Variatietip:
Het borrelbrood verander je gemakkelijk in een pizzabrood: voeg plakjes salami toe in de open vierkantjes.
Presentatietip:
Gebruik een (ronde) houten plank om je borrelbrood op te serveren. Leg op de plank wat gekreukt bakpapier en plaats daar op het afgebakken brood. Leg eventueel een paar plukken brood, welke je uit het borrelbrood haalt, er naast ter decoratie.
- Let op! De ingrediënten zijn voor 1 brood, geschikt voor ca. 2 personen.
- 1 Korengoud rustiek brood, bij voorkeur rond
- 4 eetlepels groene pesto
- 1 bol mozzarella, uitgelekt en in dunne plakjes gesneden
- 4 plakken jonge kaas, gehalveerd
- 6 l'Amuse rode tomaatjes uit eigen streek, gehalveerd
- 6 l'Amuse gele tomaatjes uit eigen streek, gehalveerd
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- paar blaadjes basilicum