
Borrelhapje, Taart & cake, Traktatie
Borrelkrans met Onze Trots brie en serranoham
4 personen
40 minuten
Wil je deze december uitpakken tijdens de borrel? Maak dan helemaal zelf deze heerlijke (en prachtige) borrelkrans. Bladerdeeg gevuld met Onze Trots brie, serranoham en gedroogde cranberries. Een feestje om te maken én om te serveren: bijna te lekker om alleen tijdens de feestdagen van te genieten!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rol het bladerdeeg uit op een stuk bakpapier. Snijd met een mes de hoeken eraf zodat je een mooie ronde vorm krijgt. Zet een kleine kom in het midden en druk deze licht aan zodat je een afdruk te zien krijgt. Hierna kun je het middelste gedeelte in puntjes snijden (zie foto).
- Beleg de cirkel (houd het midden en een stukje van de buitenste rand vrij) met aardbeienjam, plakjes Onze Trots roombrie, plakjes Onze Trots parmaham, gedroogde cranberry’s en gehakte rozemarijn.
- Bestrooi naar smaak met peper en zout.
- Vouw de bladerdeegkrans punt voor punt vanuit het midden naar buiten en druk de randen vast.
- Klop het ei los en besmeer de krans met het ei.
- Leg de krans op een bakplaat en bak 20 minuten in het midden van de oven of totdat hij mooi goudbruin is. Serveer de krans warm uit de oven
Tip: Ook afgekoeld kun je de krans perfect serveren als borrelhapje!
- 1 rol Jan bladerdeeg
- 150 gr Onze Trots roombrie
- 3 el aardbeienjam
- 1 el cranberries, gedroogd
- 6 plakken Onze Trots parmaham
- 1 vrije uiltoop-ei
- 2 takjes rozemarijn (vers)