
Nagerecht
Bosbessensorbet met tijm
6 personen
265 minuten
Op een heerlijke zomerdag is een lekker ijsje natuurlijk onmisbaar! Extra lekker wanneer je ‘m zelf maakt met blauwe bessen uit eigen streek.
Bereiden
- Pureer de bessen en zeef ze. Breng 375 g suiker (of 300 g suiker en 75 g druivensuiker) met 300 ml water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat iets inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
- Meng de suikersiroop met de vruchtenpuree, het bessensap en de gehakte tijm.
- Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en zet in de diepvries.
- Roer na circa 45 minuten door met een vork en herhaal dit daarna 4 keer elk half uur.
- Pureer met een staafmixer en laat nog circa 1 uur verder bevriezen.
Bereidingstip
Door druivensuiker toe te voegen aan dit recept blijft het sorbetijs wat zachter.
- 1 kilogram blauwe bessen uit eigen streek
- 375 gram suiker
- 750 milliliter rode bessensap
- 1 eetlepel tijm (gehakt)
- 2 takjes tijm (om te garneren)