Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Nagerecht

Bosbessensorbet met tijm

6 personen
265 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Op een heerlijke zomerdag is een lekker ijsje natuurlijk onmisbaar! Extra lekker wanneer je ‘m zelf maakt met blauwe bessen uit eigen streek.

Bereiden

  1. Pureer de bessen en zeef ze. Breng 375 g suiker (of 300 g suiker en 75 g druivensuiker) met 300 ml water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat iets inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
  2. Meng de suikersiroop met de vruchtenpuree, het bessensap en de gehakte tijm.
  3. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en zet in de diepvries.
  4. Roer na circa 45 minuten door met een vork en herhaal dit daarna 4 keer elk half uur.
  5. Pureer met een staafmixer en laat nog circa 1 uur verder bevriezen.

Bereidingstip

Door druivensuiker toe te voegen aan dit recept blijft het sorbetijs wat zachter.

  • 1 kilogram blauwe bessen uit eigen streek
  • 375 gram suiker
  • 750 milliliter rode bessensap
  • 1 eetlepel tijm (gehakt)
  • 2 takjes tijm (om te garneren)
blauwe bessenrood fruitzomer

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?