Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Nagerecht

Bread & butter-pudding met kokosmelk

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Klassieke bread & butter-pudding van rozijnenbrood en kokosmelk! Door de kokosmelk krijg je een heerlijk frisse smaak.

Werkwijze

  1. Halveer de sneetjes rozijnenbrood en besmeer ze dik met de boter. Leg de sneetjes brood dakpansgewijs in de ovenschaal.
  2. Klop de eieren goed los met de kokosmelk, suiker en specerijen. Giet het eimengsel gelijkmatig over het brood en laat circa 15 minuten staan.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180ÂșC. Bestrooi de pudding met de kokos en bak in het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
  4. Laat de pudding een beetje afkoelen en serveer met lobbig geslagen room.
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
  • 200 gram rozijnenbroden (zonder korst)
  • 50 gram boter
  • 2 eieren
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt nootmuskaatpoeder
  • 2 eetlepels kokosrasp
bakkenkokospudding

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?