
Nagerecht
Bread & butter-pudding met kokosmelk
4 personen
20 minuten
Klassieke bread & butter-pudding van rozijnenbrood en kokosmelk! Door de kokosmelk krijg je een heerlijk frisse smaak.
Werkwijze
- Halveer de sneetjes rozijnenbrood en besmeer ze dik met de boter. Leg de sneetjes brood dakpansgewijs in de ovenschaal.
- Klop de eieren goed los met de kokosmelk, suiker en specerijen. Giet het eimengsel gelijkmatig over het brood en laat circa 15 minuten staan.
- Verwarm intussen de oven voor op 180ÂșC. Bestrooi de pudding met de kokos en bak in het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de pudding een beetje afkoelen en serveer met lobbig geslagen room.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 14 g |
- 200 gram rozijnenbroden (zonder korst)
- 50 gram boter
- 2 eieren
- 100 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 mespunt kaneelpoeder
- 1 mespunt nootmuskaatpoeder
- 2 eetlepels kokosrasp