Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders

Brioche-suikerbroodjes met gember

Door Jan Linders

Heerlijk tijdens een uitgebreide Paasbrunch: deze zelfgemaakte suikerbroodjes! Je maakt ze gemakkelijk zelf klaar.

Benodigdheden

  • Schone theedoek
  • Muffinvorm (ingevet)

Overige tijden

  • 15 minuten oventijd
  • 120 minuten rijstijd

Bereidingswijze

  1. Meng de broodmix met de poedersuiker, melk, ei, boter en gembersnippers tot een plakkerig deeg en kneed minimaal 5 minuten door. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Verpak de suikerklontjes in de theedoek en sla een paar keer erop met bijvoorbeeld een deegroller. Kneed de suikerkruimels door het deeg en vorm er 12 balletjes van. Bestuif de muffinvorm met bloem en leg de balletjes in de holtes. Laat nog 1 uur rijzen, bij voorkeur in een dichte kast.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de gerezen deegballetjes met gesmolten boter en bak ze in de oven in circa 15 minuten goudgeel en gaar. Laat even afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt en serveer lauwwarm.

Bereidingstip

Afdekken voor de tweede keer rijzen gaat niet bij deze suikerbroodjes, omdat het deeg dan aan de doek gaat plakken.

Vervang de suikerklontjes in dit recept door rietsuikerklontjes.

kidslentePaasontbijtPasen

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?