
Hoofdgerecht
Brisket
4 personen
270 minuten
Geniet van een heerlijk mals stuk vlees die op een low&slow manier is bereid! Je kunt de brisket bereiden op de barbeque of in een braadpan.
Bereidingswijze
- Meng de specerijen met een flinke snuf zout en 1 theelepel grof gemalen zwarte peper en wrijf het vlees ermee in. Verhit de boter in de braadpan en bak hierin het vlees op middelhoge stand circa 10 minuten aan beide kanten. Neem de sukade uit de pan en houd apart. Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Voeg de wijn, tomatenblokjes en bouillon toe aan de pan en kook circa 5 minuten op een hoge stand. Leg het vlees weer terug in de pan en voeg de laurier, uien en knoflook toe. Bak afgedekt met een deksel circa 1 uur in de oven. Schep het vocht over het vlees en bak onafgedekt nog circa 30 minuten verder in de oven. Schep het vocht weer over het vlees en bak vervolgens 2 uur, tot het vlees bijna uit elkaar valt.
- Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en zet apart. Verwijder de laurierblaadjes en kook de saus iets in. Giet de saus over het vlees.
Bereidingstip
In dit recept is sukade het hoofdingrediënt, maar origineel gebruik je hiervoor brisket. Dit is een stuk vlees uit de borst van een rund. Perfect vlees om langzaam te bereiden op de barbecue, maar ook als stoofvlees zeer geschikt.
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 1.5 kilogram sukadelappen
- 3 eetlepels boter
- 250 milliliter witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 milliliter paddenstoelenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 3 uien (gesnipperd)
- 5 teentjes knoflook (grof gehakt)