
Hoofdgerecht
Broccoli met mozzarella en ansjovis
4 personen
15 minuten
Broccoli is een natuurlijke superfood boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Daardoor is broccoli een natuurlijke detoxer met veel vezels voor een goede stoelgang. Dit hoofdgerecht voor 4 personen smaakt heerlijk met bijvoorbeeld kipfilet, biefstuk of tartaar.
Bereiding
- Stoom of kook de broccoli in 4-5 minuten beetgaar.
- Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op.
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en rode peper circa 2 minuten.
- Voeg de helft van de ansjovis toe en laat deze smelten.
- Schep de broccoliroosjes erdoor.
- Meng de ansjovisolie met het citroen- sap en de peterselie. Breng op smaak met peper.
- Meng de broccoli met de mozzarella en de rest van de ansjovis. Bedruppel met de ansjovis-kruidenolie.
- 600 gram broccoli (in roosjes)
- 100 gram ansjovisfilets in olie
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
- 1 rode peper, zonder zaadjes in ringetjes
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie of basilicum
- 250 gram mozzarella, in plakjes