Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Broccoli met mozzarella en ansjovis

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Broccoli is een natuurlijke superfood boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Daardoor is broccoli een natuurlijke detoxer met veel vezels voor een goede stoelgang. Dit hoofdgerecht voor 4 personen smaakt heerlijk met bijvoorbeeld kipfilet, biefstuk of tartaar.

Bereiding

  1. Stoom of kook de broccoli in 4-5 minuten beetgaar.
  2. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en rode peper circa 2 minuten.
  4. Voeg de helft van de ansjovis toe en laat deze smelten.
  5. Schep de broccoliroosjes erdoor.
  6. Meng de ansjovisolie met het citroen- sap en de peterselie. Breng op smaak met peper.
  7. Meng de broccoli met de mozzarella en de rest van de ansjovis. Bedruppel met de ansjovis-kruidenolie.
  • 600 gram broccoli (in roosjes)
  • 100 gram ansjovisfilets in olie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
  • 1 rode peper, zonder zaadjes in ringetjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie of basilicum
  • 250 gram mozzarella, in plakjes
Broccolimozzarellavismarine

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?