
Hoofdgerecht, Lunch
Broccoliquiche met pijnboompitten
4 personen
25 minuten
Eet je broccoli eens anders, bijvoorbeeld in deze heerlijke broccoliquiche! Een heerlijk Italiaans ovengerecht boordevol eiwitten.
Bereidingswijze
- Vet de quiche- of taartvorm (24 cm ø) in. Verwarm de oven voor op 200°C
- Maal de broccoli fijn in een keukenmachine.
- Meng de eieren met de slagroom, basilicum en geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.
- Roer de broccoli en zongedroogde tomaten door dit roommengsel.
- Bekleed de vorm met het deeg en druk de plakjes goed tegen elkaar.
- Schenk de vulling op het deeg en bestrooi met de pijnboompitten.
- Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
- Dek de ovenschaal eventueel af met aluminiumfolie wanneer de pijnboompitten te bruin worden.
Tip: je kunt de broccoliquiche gemakkelijk 2 dagen in de koelkast bewaren.
- 600 gram broccoli (in stukken)
- 4 eieren (losgeklopt)
- 125 milliliter slagroom
- 1 bosje basilicum (fijngehakt)
- 100 gram zachte geitenkaas (verbrokkeld)
- 8 zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
- 5 plakjes hartigetaartdeeg
- 2 eetlepels pijnboompitten