
Hoofdgerecht
Broccolistamppot met runderworst en uienjus
1 persoon
20 minuten
Dit is een heerlijke traditionele stamppot en staat binnen 20 minuten op tafel. Het is een eenpersoonsgerecht maar je kunt hem natuurlijk makkelijk verdubbelen.
Bereidingswijze
- Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten de broccoli toe.
- Verhit intussen 1 eetlepel boter en bak hierin de worst samen met de ui in circa 13 minuten rondom goudbruin en gaar. Giet de aardappels en broccoli af en bewaar een beetje kookvocht.
- Neem de worst uit de pan en voeg de mosterd en 2 eetlepels water toe aan de uien. Roer op een hoge stand tot een smaakvolle jus.
- Stamp de aardappels en broccoli grof. Voeg de overige boter en wat kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 740 kcal |
Koolhydraten | 52 g |
Eiwit | 31 g |
Vet Waarvan verzadigd |
42 g 22 g |
Vezels | 13 g |
Zout | 2 g |
- 250 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
- 200 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 2 eetlepels boter
- 1 runderbraadworst
- 1 ui (in halve dunne ringen)
- 1 eetlepel mosterd