
Hoofdgerecht, Lunch
Broodje bal
4 personen
30 minuten
Niks gaat boven een klassiek broodje bal. Dit heerlijke gerecht kan gegeten worden als lunch of als avondeten.
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
- Meng het gehakt met de pijnboompitten, Italiaanse kruiden, het broodkruim, de mozzarella, zout en versgemalen peper. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van.
- Verhit de olijfolie, bak de ballen rondom goudbruin en gaar ze 15-20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
- Meng de gezeefde tomaten met de tapenade en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de gehaktballen op ciabattabrood met rucola met de tomatensaus erbij.
Variatie
Vervang de tapenade door 1 eetlepel pesto.
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 400 gram rundergehakt
- 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
- 1 snee oud brood (verkruimeld, zonder korst)
- 100 gram mozzarella (in miniblokjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 milliliter gezeefde tomaten (pak)
- 2 eetlepels tomatentapenade of 2 eetlepels olijventapenade
- 4 ciabattabroodjes
- 40 gram rucola