
Lunch
Broodje rundercarpaccio met pesto en zongedroogde tomaatjes
4 personen
20 minuten
Een echte klassier: een broodje rundercarpaccio! Tip voor bij de Paasbrunch of voor een lekkere voorjaarslunch in de zon. Met een broodje carpaccio val je bij iedereen in de smaak. Tip: carpaccio is het állerlekkerste op onze Italiaanse bol.
Benodigdheden
- grill
- vershoudfolie
Bereidingswijze voor broodje rundercarpaccio
- Snijd de broodjes open en rooster de binnenkanten onder de grill tot ze goudbruin zijn.
- Besmeer de onderste helft van de broodjes met 2 eetlepels van de pesto en beleg met gemengde sla.
- Verdeel nu de rundercarpaccio erover afgewisseld met zongedroogde tomaat, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
- Bestrooi met peper en zout.
- Maak een dressing van de overige 2 eetlepels pesto en de olijfolie, bedruppel hiermee de carpaccio.
- Dek de overige dressing af. Lekker voor onder een gemengde salade.
Wijntip & biertip
Schenk bij dit heerlijke broodje een glaasje Cabernet Sauvignon Stellenbosch in. Of serveer met een heerlijk koud Hopverdomme IPA biertje.
- 4 broodjes naar keuze uit eigen streek
- 4 eetlepels groene pesto
- 50 gram gemengde sla
- 4 porties rundercarpaccio (ik weet niet hoe ze verpakt zijn?)
- 8 zongedroogde tomaatjes, in stukken
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout