
Lunch, Traktatie
Broodje sticky hotdog
8 personen
30 minuten
Dit is het ideale recept voor in het weekend! Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door de worstjes van tevoren te marineren en in te vriezen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ÂșC. Verhit de grillpan en gril hierin de worstjes rondom lichtbruin. Meng de sojasaus met de ketjap, honing en mosterd.
- Leg de worstjes naast elkaar in een ovenschaal en schenk de saus erover. Bak de worstjes circa 10 minuten in het midden van de oven tot ze kleverig zijn. Keer halverwege om. Leg de broodjes erbij in de oven en bak af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de broodjes van boven naar beneden in, maar niet door. Beleg het brood met de sla en een worstje. Garneer met de augurk en uitjes.
Bereidingstip
Gebruik een (afbak)stokbrood voor dit recept en snijd in stukken.
Vervang de chipolataworstjes in dit recept door rundersaucijsjes. Prik ze voor het bakken in.
Garneer de hotdogs met gesnipperde sjalot in plaats van augurk en gefrituurde uitjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 495 kcal |
Koolhydraten | 55 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 7 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 2,5 g |
- 8 chipolataworstjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 3 eetlepels honing
- 4 theelepels grove mosterd
- 8 pistoletjes
- 150 gram gemengde bladsla
- 8 augurken (in blokjes)
- 1 bakje gefrituurde uitjes