
Taart & cake
Brownietaart met zomerfruit
12 personen
35 minuten
Het zoete van een brownie gecombineerd met het frisse van het zomerfruit. Dat is deze super lekkere brownietaart in een notendop. Voeg 50 gram gehakte ongezouten noten toe aan het beslag voor een extra bite.
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de suiker met een snufje zout door het iets afgekoelde chocolade- botermengsel.
- Schep de bloem er luchtig door. Voeg de eieren één voor één toe en roer tot een beslag.
- Vet de rand van de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Schep het beslag in de bakvorm, bak 20-25 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen (dit kan een dag van tevoren).
- Klop de slagroom met de vanillesuiker. Verdeel de slagroom over de browniebodem en verspreid het fruit erover.
- 275 gram pure chocolade (in stukjes)
- 250 gram boter
- 275 gram suiker
- 150 gram bloem (gezeefd)
- 4 eieren
- 250 milliliter slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 500 gram gemengd fruit zoals
- aardbei
- aalbes
- blauwe bes
- framboos