Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Borrelhapje

Bruschetta met rauwe ham, perzik en mozzarella

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Heerlijk zomers borrelhapje van met rauwe ham, perzik en mozzarella. Een lekkere combinatie van zoet en zout voor bij de borrel!

Werkwijze

  1. Bestrijk de plakjes brood aan beide kanten met olie en gril op de barbecue rondom krokant.
  2. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met knoflook.
  3. Gril de perzik met het snijvlak naar beneden kort op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de perzik in dunne plakken.
  4. Verdeel de ham en perzik over de bruschetta en leg de mozzarella erop.
  5. Besprenkel met de azijn en verdeel de basilicum erover.

 

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
  • 4 sneeën rustiek brood (gehalveerd) of 4 sneeën zuurdesembroden (gehalveerd)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 perzik (gehalveerd, zonder pit)
  • 8 plakjes rauwe hammen
  • 1 bol mozzarella (in plakken)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 handje verse basilicum
borrelbruschettagemakmozzarellaperzikrauwe ham

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?