
Bijgerecht, Borrelhapje
Bruschetta met rauwe ham, perzik en mozzarella
4 personen
15 minuten
Heerlijk zomers borrelhapje van met rauwe ham, perzik en mozzarella. Een lekkere combinatie van zoet en zout voor bij de borrel!
Werkwijze
- Bestrijk de plakjes brood aan beide kanten met olie en gril op de barbecue rondom krokant.
- Wrijf de gegrilde broodjes licht in met knoflook.
- Gril de perzik met het snijvlak naar beneden kort op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de perzik in dunne plakken.
- Verdeel de ham en perzik over de bruschetta en leg de mozzarella erop.
- Besprenkel met de azijn en verdeel de basilicum erover.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 265 kcal |
Koolhydraten | 19 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
13 g 5 g |
- 4 sneeën rustiek brood (gehalveerd) of 4 sneeën zuurdesembroden (gehalveerd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 perzik (gehalveerd, zonder pit)
- 8 plakjes rauwe hammen
- 1 bol mozzarella (in plakken)
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 handje verse basilicum