
Bijgerecht, Borrelhapje, Traktatie
Bruschetta met gekonfijte tomaatjes en mozzarella
4 personen
30 minuten
Op zoek naar een hartig, feestelijk borrelhapje voor tijdens de jaarwisseling? Ga voor deze bruschetta met gekonfijte tomaatjes en mozzarella! Het perfecte borrelhapje zonder vlees of vis.
Bereidingswijze
- Verwarm de tomaatjes met de azijn, olijfolie en suiker circa 20 minuten in een pan op een lage stand totdat de tomaatjes helemaal zacht zijn, maar nog wel heel.
- Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen. Verwarm intussen de ovengrill voor.
- Besprenkel de plakken ciabatta met wat van de tomatenolie en wrijf er met de knoflook overheen. Gril het brood enkele minuten in de oven tot het knapperig is.
- Verdeel de gekonfijte tomaatjes over het brood, scheur de mozzarella erover en serveer de bruschetta met gekonfijte tomaatjes direct.
Bereidingstip
Heb je gekonfijte tomaatjes over? Ze blijven in de olie nog een paar dagen goed in de koelkast.
Wijnadvies
Bij dit Italiaanse hapje schenk je Terrazzano Verdicchio Dei Castelli Di Jes.
- 500 gram cherry-/kerstomaatjes
- 150 milliliter wittewijnazijn
- 200 milliliter olijfolie
- 1 eetlepel suiker
- 1 ciabattabrood (in plakken)
- 1 teentje knoflook (gehalveerd)
- 1 bol (buffel)mozzarella