
Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Voorgerecht
BBQ-bruschetta van karakterbrood
4 personen
15 minuten
Ons karakterbrood is de perfecte basis voor een heerlijke bruschetta van de BBQ. Een recept van BBQ-chef Ralph de Kok: rijkelijk belegd met smaakaardbeien en l’Amuse troscherry tomaten uit eigen streek en Onze Trots Limburgse hampunt! Perfect om te serveren op een zonnige avond.
Bereidingswijze
- Verhit de BBQ in 2 zones: heet en medium. Wil je weten hoe je dat doet? Kijk dan deze video van Ralph de Kok!
- Snijd de courgette in lange repen, spoel deze af en dep ze voorzichtig droog met keukenrol. Bestrooi vervolgens met een beetje zout
- Snijd de l’Amuse troscherry tomaatjes in kleine blokjes en houd deze apart
- Grill de courgettes tot ze mooi gaar zijn. Dit kan boven het hete gedeelte van de BBQ
- Snijd de rode ui in ringen en grill deze tot de ringen licht gekarameliseerd zijn. Snijd de ringen vervolgens in kleinere stukjes.
- Leg vervolgens de plakken ham op de BBQ en grill deze kort. Laat de ham op een keukenpapier goed afkoelen
- Snijd het karakterbrood in de lengte doormidden en bestrijk het brood met ruime olijfolie en zout
- Leg het brood met de gesneden kant op het rooster en rooster het brood tot deze goudbruin is
- Haal het brood van de BBQ. Snijd een bol knoflook doormidden en wrijf met de knoflook over het brood. Doe dit ook met een doormidden gesneden tomaat
- Bestrooi het brood eerst met wat geraspte kaas en beleg het daarna met de gesneden trostomaatjes, rode ui, gegrilde courgette, ham en basilicum
- Maak op smaak met olijfolie, peper en zout en limoensap.
- 1 Korengoud wit karakterbrood
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat, gehalveerd
- 1 bakje L'amuse trostcherry tomaatjes, klein gesneden
- Olijfolie
- 1 courgette, in repen gesneden, in zout
- 6-8 plakjes Onze Trots Limburgse hampunt
- 150 gram geraspte kaas
- 1 bosje basilicum
- 1 rode ui, gehalveerd
- Peper en zout (grof zeezout)
- 1 limoen