Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Voorgerecht

BBQ-bruschetta van karakterbrood

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Ons karakterbrood is de perfecte basis voor een heerlijke bruschetta van de BBQ. Een recept van BBQ-chef Ralph de Kok: rijkelijk belegd met smaakaardbeien en l’Amuse troscherry tomaten uit eigen streek en Onze Trots Limburgse hampunt! Perfect om te serveren op een zonnige avond.

Bereidingswijze

  1. Verhit de BBQ in 2 zones: heet en medium. Wil je weten hoe je dat doet? Kijk dan deze video van Ralph de Kok!
  2. Snijd de courgette in lange repen, spoel deze af en dep ze voorzichtig droog met keukenrol. Bestrooi vervolgens met een beetje zout
  3. Snijd de l’Amuse troscherry tomaatjes in kleine blokjes en houd deze apart
  4. Grill de courgettes tot ze mooi gaar zijn. Dit kan boven het hete gedeelte van de BBQ
  5. Snijd de rode ui in ringen en grill deze tot de ringen licht gekarameliseerd zijn. Snijd de ringen vervolgens in kleinere stukjes.
  6. Leg vervolgens de plakken ham op de BBQ en grill deze kort. Laat de ham op een keukenpapier goed afkoelen
  7. Snijd het karakterbrood in de lengte doormidden en bestrijk het brood met ruime olijfolie en zout
  8. Leg het brood met de gesneden kant op het rooster en rooster het brood tot deze goudbruin is
  9. Haal het brood van de BBQ. Snijd een bol knoflook doormidden en wrijf met de knoflook over het brood. Doe dit ook met een doormidden gesneden tomaat
  10. Bestrooi het brood eerst met wat geraspte kaas en beleg het daarna met de gesneden trostomaatjes, rode ui, gegrilde courgette, ham en basilicum
  11. Maak op smaak met olijfolie, peper en zout en limoensap.

  • 1 Korengoud wit karakterbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat, gehalveerd
  • 1 bakje L'amuse trostcherry tomaatjes, klein gesneden
  • Olijfolie
  • 1 courgette, in repen gesneden, in zout
  • 6-8 plakjes Onze Trots Limburgse hampunt
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 bosje basilicum
  • 1 rode ui, gehalveerd
  • Peper en zout (grof zeezout)
  • 1 limoen
BBQkarakterbroodRalph de Kokweekmenu-25zomer

Ook interessant

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Ralph de Kok

Ralph de Kok

Ralph is opgegroeid in het Brabantse Cuijk. Een echte BBQ-professional uit onze eigen streek! Ralph houdt zich al jaren bezig met barbecueën en buitenkoken en is o.a. bekend van SBS6, RTL 4 en 24Kitchen. Hij kookt het liefst met verse, pure producten en deelt graag zijn BBQ-tips met jou.

Meer artikelen van Ralph

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?