
Buiten eten? Barbecue: gegrilde kipspiesjes met limoendip
Als het even kan, eet ik buiten. Meestal kook ik dan binnen, maar het is natuurlijk nog leuker om dat ook buiten te doen. Niet met een heuse buitenkeuken, maar gewoon gerechten grillen op de barbecue. Heel lekker, en als je het goed doet ook heel gezond!
Vlees vooraf marineren
Zo is vlees heerlijk zonder vet sausje als je het vooraf marineert met kruiden. Gegrilde groente zijn erg smakelijk én bevatten weinig calorieën. Maak eens een kleurrijke groentespies van paprika, champignon, ui en tomaat. Of vul een pakketje van aluminiumfolie met je favoriete groente en kruiden.
Brood met kruidenboter is heel verleidelijk om te blijven eten terwijl de barbecue nog niet klaar is. Dat zet ik dus niet meer op tafel. Kinderen zijn ook erg blij met stukjes wortel, paprika, kerstomaatjes, bleekselderij en bloemkool. Of ik maak feestelijke fruitspiesjes met aardbeien, stukken appel en peer.
Toch een sausje erbij?
Kies dan voor ketchup, curry of barbecuesaus. Rode sauzen zijn vaak minder vet dan witte. Nog beter: maak zelf sauzen en dips op basis van yoghurt, zoals tzatziki en knoflooksaus. Met een dipsaus op yoghurtbasis knabbel je die groente ook lekker weg!