Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Hoofdgerecht, Lunch

Burger speciaal

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Dagje zonder vlees maar toch zin in een hamburger van de barbecue? Probeer onze burger speciaal. Een burger van vegetarisch gehakt met heerlijke asperges als topping.

Maak zelf truffelmayonaise door een scheutje truffelolie toe te voegen aan de mayonaise.

Benodigdheden

  • (Eventueel) Kolenbarbecue

Werkwijze

  1. Meng het vegetarische gehakt met de ui, paprika, olijven, kaas, cajunkruiden, Italiaanse kruiden, basilicum en chilipoeder.
  2. Kneed alles met een scheutje olijfolie goed door elkaar.
  3. Vorm 4 hamburgers van het mengsel en leg deze minimaal 1 uur in de koel- kast zodat ze stevig worden.
  4. Week minimaal een half uur voor je gaat grillen de rookhoutjes in wat water.
  5. Kook de witte asperges in circa 7 minuten beetgaar (groene asperges circa 4 minuten). Halveer ze en houd apart.
  6. Verdeel de kooltjes over één helft van de barbecue zodat je een hete en een koelere zone krijgt.
  7. Als de kolen goed gloeien, bak je de burgers op de hete kant snel bruin.
  8. Als ze de juiste kleur hebben leg je ze aan de koele kant en gooi je eventueel wat rookhout op de kolen. Sluit het deksel. Heb je een barbecue zonder deksel, gril de burgers dan gewoon gaar.
  9. Na circa 10 minuten indirecte warmte zijn de burgers gaar. Snijd de broodjes open en leg kort op het rooster boven de kolen.
  10. Gril de asperges kort voor mooie grillstrepen.
  11. Leg de burgers op de broodjes, schep wat (truffel)mayonaise erop en maak de burger speciaal af met de asperges.
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 10 g
Zout 3,5 g
  • 500 gram vegetarisch gehakt
  • 1 grote ui (fijngesnipperd)
  • 0.5 rode paprika (fijngehakt)
  • 6 olijven (zonder pit)
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 8 blaadjes basilicum (gehakt)
  • 0.5 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 witte asperges (geschild) of
  • 4 groene asperges
  • 4 hamburgerbroodjes
  • mayonaise (naar smaak)
aspergeBBQburgerhamburgervegavegetarischzomer

Ook interessant

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?